Поход за свобода от модерното робство, до което води трафикът на

...
Поход за свобода от модерното робство, до което води трафикът на
Коментари Харесай

България е втора в ЕС по ``износ`` на хора: ГДБОП и Агенцията за детето се включват в поход срещу трафика |

Поход за свобода от " модерното иго ", до което води трафикът на хора - се организира за осми път в България.

Коронавирус рестриктивните мерки постановиха нетрадиционната му форма тази година.

Вместо физическо събиране, ще бъде излъчен репортаж, който ще хвърли светлина върху мащабите на порочното събитие у нас. За снимането му в няколко български града наши борци за независимост стояха на разпознаваеми и оживени места, държейки банер с данни за трафика на хора като: “България е на второ място в Европа по “износ ” на хора, като над 70% от тях са дами и към 25% са деца ”, разказват организаторите - фондация , която от 12 години се бори с порочното събитие.

Във виртуалния поход се включват представители на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП), Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) и Националната комисия за битка с трафика на хора (НКБТХ).

Кадрите ще бъдат излъчени през днешния ден, 16 октомври, когато е формалното осъществяване на похода в страни по целия свят.

Целта на събитието е да възбуди публичното внимание за казуса и оттова да се обезпечи по-добра осведоменост и предварителна защита против трафика на хора, коментират от фондацията.



Първият сходен поход се организира през 2014 година в 18 страни с 28 похода. Последният е в над 50 страни и повече от 500 града.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР